Irritált, repedezett bőr

Mi okozhatja a bőrirritációt?

Sokan szenvednek bőrirritációtól. Az egyik fő okozója a szappannal való tisztálkodás, illetve az ultraibolya-sugárzás. Bőrirritációt tapasztalhatnak a szoptató anyák, illetve a pelenkakiütéstől szenvedő babák is. Bár a legtöbb irritáció kezdetben nem túl súlyos, a későbbi, komolyabb tünetek elkerülése érdekében időben el kell kezdeni a kezelést.

A repedezett bőr okai

A bőr a természetes olajok és zsírok tökéletes keverékét tartalmazza, ami nedvesen tartja, illetve védi a környezeti hatásoktól. Amikor ezek az olajok eltűnnek (például kíméletlen szappanok hatására), a bőr kiszárad, irritálttá válik. Ha a szárazság tartósan fennáll, a bőr kirepedezik, ezáltal sebezhetőbbé válsz a baktériumokkal, fertőzésekkel, irritáló és allergizáló anyagokkal szemben.

A repedezett bőr kezelése

A repedezett bőr komoly veszélyeket hordozhat magával: irritációt és fájdalmat is okozhat. Ezért fontos, hogy a repedezett bőrt kezeljük, illetve megelőzzük a további kirepedezést, ami legegyszerűbben a kíméletlen szappanok és fertőtlenítőszerek kerülésével érhető el. A káros környezeti hatásokkal (extrém hideg, száraz szél, stb.) szembeni védekezés is segít. Zárt térben pedig fontos figyelni a központi fűtés és a légkondicionálás bőrkiszárító hatására. A Bepanthen krém képes megelőzni a bőr kirepedezését.

Bepanthen® krém
Gyors enyhülés, intenzív ápolás az egész családnak.
Vény nélkül kapható gyógyszer dexpantenol hatóanyaggal.

A repedezett bőr kezelése Bepanthen krémmel

A Bepanthen krémet a száraz, irritált, berepedezett és kipirosodott bőr táplálására, kezelésére alkottuk meg. B5 provitamin tartalmának köszönhetően táplálja a környezet káros hatásainak kitett bőrfelületet, elősegíti a természetes regenerálódási folyamatot, így gyengéden erősíti a bőr saját védőrétegét. A Bepanthen krém mentes minden felesleges színező- és illatanyagtól. Naponta többször is használhatod.

Segíthetünk másban is?

Fertőzések megakadályozása

Előzd meg a fertőzés veszélyeit!

A száraz bőr ápolása

A száraz bőrt táplálni kell ahhoz, hogy regenerálódjon.

Égési sérülések

Az égési sebekről elsősorban a tűz vagy forró felület által okozott sérülésekre gondolunk.

Egész éves gondoskodás

Ha minden évszakban gondoskodni szeretnél a bőrödről, a száraz, igénybevett és irritált részek, a napégéses területek ápolására és táplálására használj Bepanthen krémet.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót,
vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!