A bababőr

Tudj meg minél többet a babád bőréről!

Az újszülöttek finom, pihepuha bőre rendkívül érzékeny és sérülékeny, mivel akár 30%-kal vékonyabb, mint a te bőröd, és így különleges gondoskodást igényel.

A bababőr ápolása

A bababőr finom és vékony, felszíni pH értéke pedig kicsit magasabb, mint a felnőtteké, sokkal érzékenyebb vegyi és más irritáló anyagokra. A baba bőrén akár egy agresszívebb mosószerrel mosott ruhadarab is irritációt okozhat. Ezt a tényt babaápoló termékek választásakor is vedd figyelembe!

Ajánlott illatanyag-, színezék-, tartósítószer- és fertőtlenítőszer-mentes termékek között válogatni, a bőrirritációkról, pelenkakiütésről vagy ekcémáról pedig kérjünk bátran tájékoztatást a gyermekorvostól vagy a védőnőtől.

Fürdetés

A bababőr tisztán tartása fontos, számos szakember viszont ellenzi a mindennapos fürdetést, nehogy kiszáradjon a bőr. Ehelyett naponta alaposan mosd meg babád arcát, kezét és popsiját.

Fürdetéshez lágy textúrájú, illatmentes, kifejezetten finom bőrre kifejlesztett terméket használj. Kerüld a habzó fürdetőket, különösen a szappant, a habfürdőt, amely nem kifejezetten babák számára készült. Kérdezd a gyógyszerészt, vagy olvasd el a termék tájékoztatóját!

Segíthetünk másban is?

Pelenkakiütés

Hogyan óvd a babád finom bőrét?