Helyes sebkezelés

Helyes sebkezelés

Helyes sebkezelés = fertőtlenítés + hámosítás

Pici horzsolások, apró sérülések és sebek esetén az emberek többsége a tapasztalatok szerint legfeljebb sebfertőtlenítőt használ. Ez kell, hogy az első lépés legyen, megfelelő módjáról itt olvashatsz részletesebben.

Helyes sebkezelés

Ezen túlmenően azonban mindenkinek hasznára válnának a hámosító kenőcsök. Ezek ugyanis serkentik az új szövetek képződését. Vagyis várhatóan gyorsabban és szebben gyógyul a seb, mintha fertőtlenítés után további kezelés nélkül, magától hagynánk zajlani a folyamatot. Még így is hetekig eltarthat, hogy behegedjen egy sérülés – függ a méretétől, a bőr nedvességtartalmától (nem jó, ha seb kiszárad!), az életkortól, az egészségi állapottól.

Tudj meg többet a sebgyógyulás folyamatáról itt

 

Vannak olyan készítmények, amik egyszerre tartalmaznak fertőtlenítő és regeneráló hatású hatóanyagot. A Bepanthen Plusban található klórhexidin hatékonyan pusztít el számos  sebbe jutó kórokozót, ideértve a leggyakoribb baktériumokat.

Másik összetevője, a B5-provitamin - más néven dexpantenol - pedig elősegíti a sérült bőr regenerációját. Fokozott osztódásra készteti a bőr legfelső rétegének sejtjeit, azaz elősegíti a hámosodást. Ezzel részt vesz a bőr természetes védőrétegének helyreállításában. Emellett erősíti a bőr kötőszövetes szerkezetét: fokozza az azt alkotó kollagénrostok rugalmasságát.

Tudj meg többet a Bepanthen Plusról itt:

 

Bephatnen Plus krém

A Bepanthen Plus krém vény nélkül kapható gyógyszer.

Forgalmazza: Bayer Hungária Kft.  1123 Budapest, Alkotás u. 50. L.HU.MKT.CC.29.05.2019.196

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!