Nagypapa és unokája fogják egymás kezét

A Bepanthenről

A Bepanthen története

Nő szeplőkkel

A Bepanthen márka 1944-ben jött létre és került piacra, és 2005 óta a Bayer égisze alatt működik.

Eredetileg mindössze három készítménnyel indultunk, beleértve az alaptermékünket, a Bepanthen gyógykenőcsöt. Mára már viszont forradalmi bőrápolási termékek széles skáláját fejlesztettük ki. Készítményeink többsége vény nélkül megvásárolható a legközelebbi patikában.

 

Legfontosabb hatóanyagunk a B5-provitamin

Az évek során kutatóink megtalálták a módját, hogy hogyan hasznosítsák a dexpantenol, más néven a B5-provitamin gyógyító erejét, amelyet minden termékünkben használunk. A „bőrvitamin” becenévre is hallgató anyag segít megőrizni a bőr egészségét, ezen kívül a szervezet számos anyagcserefolyamatában is szerepet játszik.

A B5-provitamin sejtszinten gyorsan pantoténsavvá alakul, amely a koenzim-A előállításában játszik kulcsszerepet. A koenzim-A pedig fokozza a sejtek helyreállításai folyamatait és elősegíti a hám regenerációját. A B5-provitamin további hatásai:

  • Elősegíti a sejtosztódást és a sejtek megfelelő helyre vándorlását
  • Fokozza a bőr lipidtermelését
  • Felgyorsítja a szövetek növekedését
  • Enyhíti a gyulladást
  • Gyógyítja a bőr és a nyálkahártya felszíni sérüléseit (hámosít)
  • Fokozza a bőr nedvességmegtartó képességét

A B5-provitamin tehát gyengéden segíti a bőr természetes gyógyulását, miközben megőrzi a bőr puhaságát, simaságát és nedvességtartalmát.

Bepanthen termékek

A Bayernél olyan Bepanthen formulákat fejlesztünk, amelyek egyszerre hatékonyak és gyengédek. Éppen ezért szorosan együttműködünk a bőrgyógyászokkal, akik sokéves tapasztalatuk révén segítenek elérni, hogy készítményeink pontosan azt nyújtsák, amire bőrünknek szüksége van. Sem többet, sem kevesebbet.

A Bepanthen termékcsalád minden igényt kielégít, legyen szó magunkról vagy családtagjainkról. Készítményeink a babaápolás, a sebgyógyulás, az ekcéma, a bőrszárazság és egyéb területeken nyújtanak szakértő segítséget.