Szülő beköti gyermeke lábát

További információk a kisebb sérülésekről

Tudjuk, hogy a bőrünk hihetetlenül fontos. Rendkívül különleges szervünk, amely véd minket a káros hatásoktól és képes önmaga gyógyítására. Amikor azonban a bőr megsérül, fogákonnyá válik a fertőzésekre, ezért segítségre szorul: ilyenkor fertőtlenítő készítményekre van szükség, mint például a Bepanthen Plus krém.

Különböző sebfajták

Férfi vágással és horzsolással túrázásból

A seb kezelésének módja a seb természetétől függ. Minden típusra igaz azonban, hogy minél hamarabb kezdődik a kezelés, annál kisebb a fertőzés kockázata.

  • Horzsolás: gyermekeknél jellemző – fájdalmas lehet, de általában nem marad nyoma. A horzsolásokba gyakran kerül szennyeződés, emiatt nagyobb a fertőzés veszélye. A kisebb horzsolások általában házilag is kezelhetők.
  • Vágás: az erek sérülése miatt általában erős vérzéssel jár. A kisebb vágások általában házilag is kezelhetők.
  • Harapás: a magas fertőzési kockázat miatt az állati harapásokkal mindig orvoshoz kell fordulni.
  • Vízhólyag: a bőrt ért túlzott súrlódás eredménye. A sérült szövetben folyadék gyülemlik fel, majd szivárog. A kisebb vízhólyagok általában házilag is kezelhetők.
  • Nyomási fekély: a felfekvésként is emlegetett probléma úgy keletkezik, hogy a bőr egy részére nyomás nehezedik, ezért az adott területen a bőr vérellátása károsodik.

A Bepanthen Plus krém segít a kisebb sérülések kezelésében és gyógyításában

A Bepanthen Plus krém fertőtlenítő és gyógyító hatású hatóanyagot is tartalmaz. A klórhexidin hatékonyan elpusztítja a kórokozókat, ide értve a baktériumokat és egyes gombákat, a B5-provitamin (dexpantenol) pedig erősíti a bőr szerkezetét és elősegíti a regenerációját.

Ha már gyógyulóban van az érintett bőrfelület, a Bepanthen Plus krém elősegíti a bőr természetes gyógyulási folyamatát. Színezőanyagot, illatanyagot és tartósítószert nem tartalmaz.

A Bepanthen Plus vény nélkül kapható gyógyszer dexpanthenol és klórhexidin hatóanyaggal.

 

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!